Ulrich van Gobbel

Hoofdtrainer
Geboren op 16 januari 1971 te Paramaribo (Suriname)

Ulrich van Gobbel stond met name begin jaren negentig symbool voor de wederopstandig van Feyenoord. De oersterke en onverzettelijke verdediger vormde in De Kuip met onder meer John de Wolf, Henk Fraser en Ruud Heus jarenlang een alom gevreesde achterhoede, die in alles uitstraalde dat er niets te halen viel tegen Feyenoord. Deels vanwege de degelijke defensie maakte Van Gobbel deel uit van diverse succesvolle Feyenoord-elftallen. Niet alleen maakte hij tweemaal de unieke belevenis mee om met de kampioensschaal (1993 en 1999) op de Coolsingel te staan, ook de KNVB beker werd in zijn Feyenoord-periode viermaal veroverd.

Tussen de twee kampioenschappen in beleefde Van Gobbel een buitenlands avontuur. Na twee seizoenen bij Galatasaray in Turkije speelde hij twee seizoenen voor het Engelse Southampton, om in 1997 als verloren zoon terug te keren in De Kuip. Daar bracht hij de laatste vijf seizoenen van zijn loopbaan door. Hoewel hij in zijn laatste seizoen werd geteisterd door blessures, nam Van Gobbel, inmiddels achtvoudig international, afscheid als profvoetballer met de UEFA Cup-winst in 2002.

Ulrich is, naast hoofdtrainer van Feyenoord Soccer Schools, tevens werkzaam bij Feyenoord Academy. Hij begon als assistent van Onder 19 en momenteel is Ulrich assistent-trainer van Jong Feyenoord.

Bekijk hieronder beelden van Ulrich van Gobbel tijdens zijn spelerscarrière.