dinsdag 07-05-19 10:05

Voetbalkamp in Salou opnieuw groot succes

Feyenoord Soccer Schools kan wederom terugkijken op een zeer geslaagd verblijf in Salou. Voor het zesde jaar op rij was de Spaanse badplaats decor van een internationaal Soccer Camp, traditiegetrouw onder leiding van hoofdtrainer Ben Wijnstekers.

Met een gezelschap van ruim zestig personen ging de reis dinsdag van Rotterdam naar Salou, waar nog dezelfde dag werd gestart met de trainingen. Wijnstekers en assistent-trainer Ali Rziki hadden op het fraaie complex Futbol Salou in totaal 28 kinderen onder hun hoede, waaronder ook een meisje. Een verslag van de eerste training bekijk je in onderstaande video.

Purush Kharagjitsing gaf ook dit jaar weer acte de presence. Hij nam al voor het vijfde (!) achtereenvolgende jaar deel aan het Feyenoord Soccer Camp Salou. Familie Rasenberg was ook één van de deelnemende gezinnen. Zij vlogen, met de pas 7-jarige Liam, zelfs helemaal vanuit Finland om deel te nemen aan de unieke voetbalreis.

Behalve de trainingen, waarbij het werken aan passing, afwerking, techniek en positiespel centraal staat, is er in Salou ook altijd de kans om de oefeningen in de praktijk te brengen. Beide leeftijdscategorieën (Onder 9 en Onder 14) speelden een oefenwedstrijd tegen Tecnifutbol. De jongste deelnemers wisten met liefst 8-1 te winnen, Onder 14 bleek een maatje te klein (5-2). Bekijk een verslag van de oefenwedstrijden hieronder.

Naast het voetballende gedeelte was er voor de ouders en kinderen alle ruimte om te genieten van het resort en werden er diverse side-events georganiseerd, waaronder een quiz. Op woensdagavond werd gezamenlijk naar de wedstrijd FC Barcelona – Liverpool gekeken, waar Messi met twee doelpunten in de slotfase als vanouds schitterde. Zoals ook tijdens eerdere edities werd de voetbalreis afgesloten in Barcelona-stad, waar op zaterdag een aantal mensen de rondleiding in Camp Nou volgden en een deel genoot van het mooie weer in de stad.

De organisatie van Feyenoord Soccer Schools kijkt met een goed gevoel terug op de zesde editie in Salou en dankt Trainingskampen.nl voor het mede mogelijk maken van het voetbalkamp.

Klik hier om alle dagvideo’s te bekijken. Alle fotoverslagen vind je hier.