Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

UITGELICHT: Feyenoord Soccer Camp bij ASWH

Sportpark Schildman, de thuishaven van ASWH, is van 16 tot en met 18 juli 2018 het decor van een Feyenoord Soccer Camp. Het is voor de tweede keer dat er een dergelijk voetbalkamp plaatsvindt bij de voetbalvereniging uit Hendrik-Ido-Ambacht. In dit bericht kom je meer te weten over ASWH.

Wil jij deelnemen aan dit Feyenoord Soccer Camp? Klik hier om in te schrijven.

Op 1 augustus 1929 werd de club door vijf vrienden opgericht. In de eerste twintig jaar van haar bestaan werd de vereniging ASW genoemd en in 1949 werd de clubnaam gewijzigd naar ASWH, mede omdat er al een club was met de naam ASW. De afkorting ASWH staat voor Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht.

Het vlaggenschip van ASWH komt uit in de Derde Divisie en kan daardoor een topclub in het amateurvoetbal worden genoemd. Het absolute hoogtepunt beleefde de vereniging in 2005 toen het eerste team van de club het landskampioenschap in het amateurvoetbal veroverde. In een zinderende tweestrijd met Argon trok ASWH uiteindelijk na strafschoppen aan het langste eind en mocht zich zodoende een jaar lang de beste amateurclub van Nederland noemen. Momenteel staat ASWH op de twaalfde plaats in de Derde Divisie en moet het de komende weken nog een aantal punten verzamelen om degradatie naar de Hoofdklasse te voorkomen.

Oranje-international
Marten de Roon is verreweg de bekendste voetballer met een verleden bij de club uit Hendrik-Ido-Ambacht. De huidige speler van Atalanta Bergamo maakte onlangs in de interland tegen Portugal nog minuten voor het Nederlands elftal en speelde in zijn jeugd bij de Ambachters. De in Zwijndrecht geboren De Roon ging via ASWH naar de jeugdopleiding van Feyenoord. In de Eredivisie speelde de middenvelder achtereenvolgens bij Sparta Rotterdam en sc Heerenveen, voor hij in 2015 de overstap maakte naar de Serie A.

De Ambachtse voetbalclub beschikt over een florerende jeugdopleiding. Bij ASWH streven ze ernaar om spelers op een leuke en leerzame manier beter te maken en plezier te laten beleven. Plezier staat hierin voorop en de jeugdopleiding heeft als doel om zoveel mogelijk spelers uit de eigen kweekvijver te behouden voor de eigen seniorenteams. ASWH beschikt over 21 jeugdteams, waarvan drie meisjesteams. Het Feyenoord Soccer Camp van komende zomer is voor de jeugd een mooie kans om te trainen als een Feyenoord-speler!

In juli 2018 is het voor kinderen tussen de zes en zestien jaar mogelijk om volgens de Feyenoord-manier aan hun voetbalkwaliteiten te werken bij deze goed georganiseerde voetbalvereniging. Alle jonge voetballers in de omgeving van Hendrik-Ido-Ambacht worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit Feyenoord Soccer Camp!

Voor meer informatie over ASWH kun je terecht op de website www.aswh.nl.